måndag 24 oktober 2011

Om årsmötet och Peter Korn

Långt in i oktober, trots flera frostnätter blommade denna klockranka (cobea)
hemma hos webbredaktören. Den står inte särskilt skyddat.

Trädgårdsföreningen har hållit sitt årsmöte för år 2011. Föreningen fick en ny ordförande, Louise Bergström, Nora. Louise är en entusiastisk odlare och har varit aktiv i föreningen i många år. Ann-Catrin, som hittills hållit stadigt i ordförandeklubban, tar nu hand om räkenskaperna. Årsmötet beslutade anta förslaget till nya stadgar. Den kanske viktigaste ändringen i stadgarna är att föreningens verksamhetsår i fortsättningen ska  motsvara kalenderåret dvs 1 jan – 31 dec.

Som sig bör i en förening där medlemmarna trivs och har mycket att prata om blev det kaffepaus - med smörgås och tårta dagen till ära - innan Peter Korn fick publikens hela uppmärksamhet.

Peter Korn visade bilder från sin trädgård och talade om vad som gäller när man ska anlägga stenpartier. Peter Korn är ett stort namn inom trädgård och många ville lyssna till honom. Att han hade växter med sig till försäljning var uppskattat.

Föreningen har köpt en fruktpress/mustapparat som ska lånas ut gratis till medlemmarna i föreningen. Den är lämplig till att musta mindre mängder av t.ex. äpplen. Om du är intresserad, kontakta Ann-Catrin acandersson88@gmail.​com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar